Vanaf 1984 zijn de tijden bijgehouden en beschikbaar. Hebben we nu de chipwaarneming, in het begin ging dit nog met de hand. Ook de printers zijn in deze tijd verder ontwikkeld. Dit zie je aan de verschillende uitslagen, de vroegere zijn van andere kwaliteit dan de laatste. Geniet er van! Nagenieten met de foto’s bezoek de fotopagina: klik hier

Uitslagen per jaar

2014 t/m 2023
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020 corona, geen triatlon
2021 corona, geen triatlon
2022
2023
2024 t/m 2033

Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag 6 september 2015 (klik hier)
De weergoden zijn de 32e editie goed gestemd. Zonder noemenswaardige regen hebben we veel publiek aan het parcours mogen verwelkomen en zijn veel mooie sportieve prestaties neergezet. De regen trok voorbij en het parcours werd met de niet milde wind droog geblazen. Ondanks een enkele valpartij in de vroege ochtend bij de jeugd zijn wij blij dat de wedstrijd weer soepel is verlopen. De overheersende noordenwind zorgde daarna voor een zijdewind waardoor deze nergens ‘in de rug zat’ en het fietsen voor vele een zware dobber was.

Op het zwembad hebben wij afscheid genomen van Thijs Rood. Thijs was sinds 1984 speaker op het zwembad en verzorgde dit jaar voor het laatst de start voor onze deelnemers. Ook op het plein, waar Rob Zuurbier 12 jaar(!) de deelnemers aanmoedigde en binnenpraatte, een nieuw geluid. Thijs en Rob bedankt voor jullie energieke inzet!!

Als organisatie proberen wij nog steeds verbeteringen neer te zetten en de uitstraling te vergroten. Leuke reacties hebben we gekregen op de nieuwe indeling op het plein en in het oog springend de blauwe “rode lopers” voor de wisselde triatleten. De triatlon is een team-prestatie en is alleen mogelijk met een enthousiast team als organisatie + de steun van zoveel vrijwilligers (bijna 120 personen!) + sponsoren(!).

De strijd voor de overall prijzen op de kwart was spannend. Na ieder onderdeel wisselden de koplopers van plaats. Na het zwemmen lagen Henk Elbertsen en Michael Krijnen aan de leiding. Toen kwam Koos Zut naar voor als snellere fietser en pakte de koppositie. In het derde onderdeel liep Erik – Jan Spijkerman naar voor en pakte de winst bij de heren kwart (02:00:38). Bij de dames was Eline Lute-Kuin de snelste (02:18:38). Zij versloeg daarmee nipt de oud winnares Laura Hak.

De wisselbekers voor snelste dame en heer uit Abbekerk / Lambertschaag, de Arjan Volkers trofee, gingen dit jaar naar Louise Groot (02:33:55) en Colin Meijners (02:26:05). Louise is al een bekende naam op deze bekers. Met Colin Meijners is een snelle nieuweling naar voor gekomen. Door velen was deze snelle loper al getipt en met een mooie tijd zet hij de toon voor een harde strijd in de komende editie in 2016. De ruime ervaring van Sjaak Bosch en Richard Boekel was voldoende om de concurrentie achter zich te laten en naar huis te gaan met de beker van de snelste “Abbekerker team”.

Bij de achtste was de overall winnaar Edwin ten Boekel ruim voor zijn concurrenten binnen (1:09:54). De 2 tot en met 4 liepen daarna binnen een halve minuut achter elkaar over finish op de “buck-brug”. Esther Veldhuis (1:23:57) was de snelste dame op deze afstand. De teams ‘CPJ Techniek’ en ‘De Tollebollen 1′ van onze sponsoren liepen bij de trio’s in de ere-prijzen. Daarnaast dongen verschillende vedetten uit Abbekerk naar een solo-overwinning in eigen dorp. Maar alleen Esther en Tom kwamen als snelste Abbekerkers ‘over de brug’. Geen ere-metaal voor deze mooie prestatie maar met respectievelijk 1:40:31 en 1:27:10 liep het echtpaar Van der Linden binnen in de ere-gallerij met snelste tijden!

Wedstrijdverslag 4 september 2016 (klik hier)
Wat was het weer mooi!
De weervoorspellingen voor 4 september 2016 waren wisselend. Gelukkig stond er een felle wind waardoor de regen overwaaide, maar soms ook met bakken uit de hemel kwam. Overwegend droog konden deelnemers ook profiteren van een straffe wind in de rug. Een ware uitdaging voor onze deelnemers en er zijn dan ook weer veel bijzondere en mooie prestaties neergezet. Wij danken alle vrijwilligers, sponsoren, en deelnemers voor hun sportieve medewerking en prestatie. Wat was het weer mooi!
Wij zien iedereen graag weer op zondag 3 september 2017. Deelnemers kunnen traditiegetrouw weer aanmelden op (geen grap)1 april.

Wedstrijdverslag 2 september 2018 (klik hier)
“Zo blij!”, kwam een deelnemer over de finish.
Dat is mooi te horen! Als organisatie kijken we dan ook terug op een geslaagde 35e triatlon. Wij danken alle inzet door vrijwilligers, medewerkers dorpshuis De Nieuwe Haven en zwembad De Spetter en sponsoren. Dankzij hen verloopt de dag zo soepel.

Veel mooie en sportieve prestaties zijn neergezet. De omstandigheden waren er dan ook naar qua wind en temperatuur. Erg enthousiast kijken we terug naar de deelname door de vijf rolstoelatleten. Geert Schipper heeft in deze serie het oude parcoursrecord op de kwart verpulverd. Met 1.54 uur kwam hij ruim onder de twee uur over de streep. Ook Margret IJdema zat voorin het overall klassement op de achtste afstand. Wij hopen dat we hiermee een blijvende serie kunnen maken binnen de triatlon.

De waterpost na de finish was voor dit jubileum aangevuld met gebak van Michel de Wit. En dat maakte dat deelnemers langer bleven napraten. Na de finish dan ook veel enthousiaste reacties van deelnemers.

Wedstrijdverslag 6 september 2019 (klik hier)

Na een hitteweek startte de triatlon in de vroegte met koel en stil weer. In de loop van de ochtend nam de wind toe en werd het – zoals vertrouwd – een pittige fietsronde. Trots na het volbrengen van de triatlon. Dat zijn onze deelnemers! Dat zien we in de vele mooie prestaties. Natuurlijk de winnaars met de snelle tijden. Daarnaast ook de minder zichtbare strijd: om persoonlijke records, eindelijk die bucket-list klaar, de buurman verslagen, de familie eer gered, vrienden teams nek-aan-nek, wie had de meeste gezinsleden aan de start en ga zo maar door. Dat maakt de triatlon een sportieve uitdaging voor iedereen. De organisatie is dan ook trots dat zij dit mogelijk kan maken en alles weer soepel is verlopen.

Overall winnaars zijn Michael Emmerik (2:07:40) op de kwart en Brendan Bisschoff (1:10:54) op de achtste. Brendan is rolstoelatleet en nam bijna 2 minuten voorsprong in de uitslag op Ivan Beerepoot.

De eerste serie was de Jeugd, met de Sprint triatlon. Voor het eerst was daar de deelnemerslimiet bereikt. 30 zwemmers lagen gelijk in het water. Voor de veiligheid werd gezamenlijk gefietst in twee aparte groepen. Een grote groep 14 jarigen in deze serie. Zij mogen volgend jaar doorstromen naar de achtste triatlon. Een aantal deed al zeker 7 jaar mee. Twee talenten zijn in Abbekerk gescout en trainen nu met de bondgroep mee om door te groeien naar de landelijke top.

Onze lokale toppers waren met ruim 65 (op totaal 255 starts) goed vertegenwoordigt. Verassende winnaars van de wisselbekers snelste Abbekerkers: nieuwkomer Maarten Worp (achtste heer) en Mary Ros (achtste dame) en Dames Van der Linden (achtste team), Jan Klaver (kwart heer) en trio Zwanebloem voor de derde maal snelste team.

Wedstrijdverslag  Virtuele Triatlon 2021 (klik hier)
Wedstrijdverslag  Virtuele Triatlon 2021 (klik hier)

Film Triatlon 2022 (klik hier)
Een mooie impressie van de dag is door Arno Smit op film vastgelegd (klik hier)