Parcours

De triatlon gaat door en rond Abbekerk. Start en finish en de wisselzone’s zijn op verschillende locaties bij het zwembad en bij de finish op het Burgemeester P. Kromplein. Voor de wedstrijd zet iedere deelnemer zijn spullen gereed op deze wisselzone’s. De tijdwaarneming gebeurt met de Mylaps chips. Op vier plaatsen wordt een tussentijd gemeten (zwemtijd, rondetijd fietsen, finish fietsen en lopen). De jeugd rijdt, gedeeltelijk onder begeleiding, een eigen wedstrijd met een afwijkend parcours. Hierna een korte beschrijving van ons parcours, bekijk de kaart of video onderaan deze pagina.

Zwemmen
De start is in het zwembad ‘De Spetter’. Dit is een 25 meter buitenbad. Door onze telsters worden de gezwommen banen geteld.

  • de Jeugd (mini triatlon) zwemt 10 banen
  • deelnemers aan de Achtste zwemmen 20 banen
  • deelnemers aan de Kwart zwemmen 40 banen

Tijdens het zwemmen staan de fietsen geparkeerd in de wisselzone (parc fermé) bij het zwembad.

Fietsen
Vanaf de wisselzone bij het zwembad wordt gefietst via de Esdoornlaan naar de Dorpsstraat. Bij de kruising met de Dorpsstraat linksaf. Vanaf daar loopt het hoofdparcours: via de Vekenweg naar De Gouwe en terug via de Oosterboekelweg naar Lambertschaag. Vanuit Lambertschaag via Noordeinde terug naar de Dorpsstraat van Abbekerk. Deze ronde is 12km.

  • Deelnemers aan de Achtste rijden 2 rondes (circa 24 km)
  • Deelnemers aan de Kwart rijden 4 rondes (circa 48 km)

De Jeugd op de mini-triatlon rijdt gezamenlijk een kortere ronde van 8 kilometer via de Driestedenweg in De Weere. De jeugd rijdt onder begeleiding.

Lopen
Na de fietsronden wordt gewisseld in de wisselzone nabij de finish (plaatsen op nummer). Vanaf daar start het loopparcours via de Populierenlaan naar Zuideinde. Via Zuideinde naar het keerpunt en weer terug. Vervolgens over het fietspad van de Vekenweg tot het keerpunt terug naar de Finish op het Burgemeester P. Kromplein. Het keerpunt voor de Achtste ligt ter hoogte van De Weere, deelnemers aan de Kwart keren ter hoogte van Sijbekarpsel. Onderweg staan voldoende drinkposten met water.

  • de Jeugd (mini triatlon) loopt circa 2 km
  • deelnemers aan de Achtste loopt circa 5,7 km
  • deelnemers aan de Kwart loopt circa 9,7 km