Virtuele wedstrijd 2021

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Vanwege de corona ook geen wedstrijd in 2021. Daarom ontstond het idee om sporters sportief uit te dagen met een virtuele wedstrijd. Jammer dat er zo weinig deelnemers waren. Wie wel deelnamen waren enthousiast. Zo ook Jelle Hessing. Hij keek uit om te laten zien hoe hij gegroeid is in de triatlon. In eigen dorp 3 jaar geleden werd hij – in Abbekerk – gevraagd om bij het Talententeam te komen. Hij maakte onderstaand verslag van zijn virtuele wedstrijd.

Met zijn eindtijd (1:11:42) op de achtste triatlon zou Jelle ‘virtueel’ tweede overall zijn geworden in de laatste editie 2019. Alle deelnemers aan de virtuele triatlon starten gratis in de volgende editie in september 2022.

onderstaand verslag van de triatlon 2021 uitgelopen door Jelle Hessing (geschreven door Kim Sinnige)

Begin 2021 kregen we al bericht dat de inschrijving later zou zijn dit jaar. We hadden goede hoop dat het allemaal nog wel door zou gaan. Superjammer dat we – net voordat de eerste grote versoepelingen werden aangekondigd – bericht kregen dat het dit jaar wéér niet ging lukken. Wel werd er direct een virtuele editie aangekondigd: zelf je triatlon doen en je tijden doorgeven. Blij om tenminste weer érgens voor in te schrijven, heeft Jelle Hessing zich direct aangemeld.

De triatlon hoefde niet per sé op 5 september te worden gedaan. Voor Jelle was 29 augustus dé dag dat het zou gebeuren. Als PA was ik (Kim) erbij. Het moest allemaal wel zoveel mogelijk ‘echt’ zijn, dus de startband ging mee met een nummer van de vorige wedstrijd (sprintafstand in Lauwersmeer, 1e bij de heren, dus die bracht geluk), de vliegenmepper voor het seintje bij het zwemmen. Ik moest vooraf nog even zoeken naar het precieze keerpunt bij het lopen op het Zuideinde en de Vekenweg (na 2 jaar niet zo goed meer zichtbaar). De tijden werden vastgelegd met het sporthorloge en natuurlijk moesten er voldoende foto’s worden gemaakt.

Bij het zwembad stonden ze raar te kijken dat we met een racefiets aankwamen, die zorgvuldig werd klaargezet in de ad-hoc wisselzone. Voor de start nog even overlegd wanneer de vliegenmepper in het water gestoken moest worden. Ik bleek volkomen ongeschikt voor het geven van het startsignaal, dus Jelle vertrok toen hij er klaar voor was. Na een (iets te) snelle start, bleef Jelle het tempo hoog houden bij het zwemmen. Na exact 8 minuten zat de 500 meter erop. Gauw door naar het fietsen. Na een vlotte wissel vertrok Jelle voor 2 rondjes ‘Gouwe’ en bracht ik de loopschoenen naar het Dorpsplein. Met zijn oranje fiets is Jelle makkelijk te herkennen. Volledig geconcentreerd zag ik hem 2 x langs flitsen. Voordat ik vanaf de Dorpsstraat weer bij de ‘wisselzone’ was, was Jelle alweer aan het lopen. In 41:18 een snelle tijd op het fietsen neergezet. Ik was even aan het wikken en wegen: racefiets naar huis brengen (met het risico dat ik te laat terug zou zijn), wachten of…. Meefietsen. Dat laatste dan maar. Op de racefiets ging ik achter Jelle aan. Hij was al lekker op weg richting het eerste keerpunt. Bij het keerpunt gauw een foto en weer verder. Diverse passanten keken vreemd op van zo’n snelle hardloper in triatlonpakje met daarnaast iemand op een racefiets met wat minder sportieve kleding. O, wat voelde ik mij trots op mijn zoon, die het zo goed doet, en serieus kan racen zonder dat er tegenstanders zijn, zonder publiek, etc. Op het laatste stuk terug stuurt Jelle mij weg. Hup naar de finish, want die moet natuurlijk ook vastgelegd worden. Ik film het laatste stukje, waar Jelle er nog even een sprintje uitperst. Ook het lopen afgerond in een prima tijd van 22:24.

Tsja, en dan. Geen publiek, geen kraampje met eten en drinken waar Jelle gewoonlijk het eten plundert. 5 september komt. Nu zou de triatlon zijn. doortrainen. Tot 4 september 2022.