Heeft u vragen? En kunt u deze niet terugvinden op onze website of in onderstaande lijst? Stuur dan uw vraag per mail naar de organisatie.

Wanneer kan ik inschrijven?
De inschrijving opent traditioneel op 1 april (dit is geen grap) om 18.00 uur.

Mag ik met een wetsuit zwemmen?
U mag nog zwemmen met een wetsuit wanneer de watertemperatuur onder de 22 graden ligt. De thermostaat voor de verwarming staat regulier rond de 20 graden. Alleen bij extreem warm weer wanneer het zwembadwater ’s nachts niet snel afkoeld warmt het water (natuurlijk) op. Bij 22 graden of hoger wordt een wetsuit dan niet toegestaan. Wij meten in de morgen voor de triatlon de temperatuur. Dat moment is bepalend voor de gehele dag.

Wat is de zwembad temperatuur?
De water temperatuur is afhankelijk van de buitentemperatuur. Gemiddeld ligt de water temperatuur rond de 20 graden.

Hoe wordt de startlijst bepaald?
De indeling van de deelnemers vindt plaats op de eerder behaalde resultaten en ingeschatte zwemtijd. Voor een spannend verloop van onze wedstrijd, voor publiek en deelnemers, starten de concurrenten zo veel mogelijk samen. Dit doen wij door de dames, de snelsten, de Abbekerkers etc. gelijk te laten starten. Wensen kun je bij aanmelden opgeven, wij kunnen echter geen garantie geven hoe ‘de puzzel’ wordt gelegd!

Hoe worden gezwommen banen bijgehouden?
Bij de startblokken zit voor iedere deelenemer een teller/telster die de gezwommen banen bijhoudt. Met deze maakt u een afspraak hoe en wanneer u een seintje wilt hebben wanneer u gereed bent.
Twijfel of discussie over het aantal gezwommen banen? Onze tellers/telsters hebben altijd gelijk! Voor discussie komt u na de finish bij de organisatie langs.

Is het parcours verkeersvrij?
Het parcours is niet verkeersvrij. Verkeersregelaars wijzen u de weg en zorgen voor zo min mogelijk hinder door verkeer. Blijf echter opletten, aangezien het parcours een openbare weg is. U moet de verkeersregels naleven! DE VERKEERSVEILIGHEID STAAT ALTIJD VOOROP. NEEM GEEN ONVERANTWOORDE RISICO’S!

Bereikbaarheid, parkeren en omleiding
De triatlon Abbekerk gaat over de openbare weg. Deelnemers en verkeer gaan naast elkaar. Verkeersregels blijven van kracht. Tijdens de triatlon is tussen 8.45 uur en 14.00 uur een klein aantal wegen afgesloten waarvoor een omleiding is ingesteld. In ons ‘verkeersplan’ lichten wij de wijzigingen voor verkeersdeelnemers en maatregelen die wij hebben ingesteld. Open de aparte pagina of separate flyer voor de toelichting.
Wij hopen op uw begrip voor de overlast en danken u voor uw medewerking.

Worden fietsen en spullen bewaakt in de wisselzone?
De wisselzones (parc fermé) worden bewaakt. Nabij het zwembad wordt de zone na de laatste zwemmers opgebroken. Spullen worden daarna naar de wisselzone nabij de finish vervoert. Deze zone wordt tot circa 14.30 uur bewaakt.

Vanaf welke leeftijd mag ik meedoen aan de triatlon?
Jeugd deelnemers aan de Mini zijn 10 tot en met 14 jaar.
Deelnemers aan de Achtste zijn 14 jaar en ouder.
Deelnemers aan de Kwart zijn 18 jaar en ouder.

Waar kan ik het reglement nalezen?
In het reglement geven wij een toelichting op het verloop van de wedstrijd, het programma en de reglementen. pagina of separate Klik hier.

Wat gebeurt er bij onweer?
Bij onweer wordt de wedstrijd gestaakt. Er mag dan namelijk niet meer worden gezwommen. En ook voor deelnemers en vrijwilligers op en langs het parcours is dit niet veilig.
Gelukkig hebben wij de wedstrijd nog nooit hoeven staken. Wij kennen edities met veel regen en wind… onweer is nog nooit langsgekomen!

Wisselbekers?
Speciale ere-prijzen in de vorm van wisselbekers zijn te winnen voor de snelste dame, heer en trio uit Abbekerkerk/Lambertschaag. En voor de snelste Medemblikker dame en heer. Ieder jaar worden de wisselbekers weer afgestoft voor een nieuwe kans of een nieuwe winnaar… Sinds 2004 blijven onze wisselbekers namelijk rouleren. Winnaars kunnen deze niet houden na 3, 4, 5 of meer overwinningen. De namenlijst op de bekers groeit daardoor, de historie blijft zich opbouwen. En winnaars blijven voor altijd herinnerd. Wel zo leuk!

Wanneer is de triatlon opgericht?
De eerste triathlon in Abbekerk startte in 1984. De zwemvereniging (‘De Spetter’), ijsclub (ALIJV) en gymvereniging (S.V.W.) organiseerden de wedstrijden gezamenlijk. Na twintig jaar heeft een nieuw bestuur de organisatie opgepakt en in 2008 de stichting Triatlon Abbekerk opgericht.

Zijn de uitslagen van vroeger edities beschikbaar?
Sinds 1984 zijn alle tijden bijgehouden: nu door chipwaarneming, in het begin werd ‘geklokt met de hand. Historische uitslagen kun je nalezen via deze link.

Kan ik de foto's van de organisatie terugkijken?
De organisatie maakt tussen de bedrijven door foto’s voor gebruik op facebook en de website. Via deze link opent u de albums op de website.

Veiligheid staat voorop?
Deelnemers dragen bij het fietsen een helm. Zonder helm wordt niet gestart!
Stayeren, of het in-waaier-rijden, is tijdens het fietsen verboden!
Oordoppen van een telefoon of mp3 speler zijn verboden.
Een deelnemer die de wedstrijd staakt, geeft dit door aan de organisatie.
Triatlon Abbekerk is een recreatieve wedstrijd; de wettelijke verkeersregels alsmede het NTB-reglement worden nageleefd.

Er is in afwijking op de nieuwe regels van de bond GEEN “strafbox” ingesteld. Bij eventuele onregelmatigheden spreekt onze jury u aan, houdt u staande of volgt diskwalificatie. (Denk aan stayeren!)

Zwemmen met wetsuit WEL OF NIET toegestaan?
Wanneer de temperatuur boven de 22 graden ligt, is zwemmen met wetsuit niet toegestaan. De temperatuur van het zwemwater ligt normaal onder de grens van 22 graden. De laatste meting op zondagochtend is ons ijkpunt voor definitief besluit tot wel of geen wetsuits. Bij het ophalen van de startnummers en op het zwembad staan borden waarmee u hierover wordt geiinformeerd. Deze borden zijn leidend voor de gehele wedstrijddag!
Wanneer de temperatuur boven de 22 graden ligt, is zwemmen met wetsuit niet toegestaan. Trisuit of wetsuit? Een trisuit is net zo dik als een zwem- of loopbroek. Het biedt ongeveer evenveel bescherming tegen koud water (praktisch niks dus). Het is gemaakt om snel te drogen en in te zwemmen, fietsen (zeempje) en lopen zonder dat je je hoeft om te kleden. Dit draag je dus in principe altijd. Een wetsuit is gemaakt van neopreenrubber met een dikte van 2 tot 5mm. Het neopreen levert drijfvermogen beschermt tegen koud water. Onder dit wetsuit draag je bijvoorbeeld je trisuit of een zwembroek.

Deelname is voor eigen risico?
De organisatie is in handen van de Stichting Triatlon Abbekerk. De Stichting, en betrokken instanties, verenigingen en/of personen, aanvaarden geen aansprakelijkheid van beschadiging, verwisseling, verlies of diefstal van eigendommen of ongevallen welke voortvloeien uit deelname aan de triatlon. Deelname is voor eigen risico.

Hoe gaan wij om met jouw persoonsgegevens?
Je kunt er op vertrouwen dat we voorzichtig omgaan met jouw gegevens en deze niet delen met derden. Wij sturen geen reclames, behoudens de melding aan deelnemers voor inschrijven en belangrijke wedstrijdinformatie / startgegevens. Persoonsgegevens van deelnemers worden gebruikt voor de indeling van de startseries en (leeftijds)categorien. Gegevens van vrijwilligers worden – als van toepassing – gebruikt voor de noodzakelijke verkeersregelaarscursus en persoonlijk contact. Tijdens de wedstrijd worden foto’s gemaakt door omstanders. Voor de vastlegging van de sfeer en verslag van de dag worden deze soms gedeeld op onze website. Bij bezwaren kun je contact opnemen met ons of, wanneer beelden door derden op een site aangeboden worden, met de betreffende fotograaf om specifieke beelden te verwijderen.