Triatlon Abbekerk gaat opnieuw niet door.

Wél een sportieve uitdaging voor alle sporters.

Beste sporters, vrijwilligers en sponsoren,

Dit jaar opnieuw geen triatlon in Abbekerk. Als organisatie nemen wij dit besluit met pijn in ons sportieve hart.

Ondanks de vaccinaties en versoepelingen, gelden voor onze organisatie nog de hoge eisen van het coronaprotocol voor evenementen. Vergunningverleners kunnen geen toezeggingen doen voor het doorgaan van onze triatlon op 5 september. En zelfs wanneer alleen de basisregels gelden, kunnen wij geen evenement neerzetten zoals jullie en wij gewend zijn. Omdat voor de zomervakantie een groot aantal zaken door ons geregeld moet zijn, kunnen wij dit besluit niet vooruitschuiven. Desondanks willen wij iedereen sportief uitdagen en wel voor een virtuele wedstrijd!! (meld je direct aan via ons inschrijfformulier )

Virtuele triatlon, niet normaal!

Loop jij in de periode van 23 augustus tot en met 5 september (of eerder) virtueel onze triatlon uit? Wij hopen sporters te motiveren om te blijven bewegen en samen sportieve doelen te stellen. Deelnemers kunnen solo of als team in estafette, een kwart of een achtste afstand uitlopen. Wie voor 15 augustus aanmeldt en uiterlijk 5 september zijn of haar (tussen)tijden, met een bewijs van deelname, doorstuurt aan ons, ontvangt een unieke herinnering en wordt opgenomen in een uitslag.

Speciaal voor regionale toppers hebben wij in overleg met het zwembad De Spetter op zondagmorgen 5 september extra banenzwemuren gereserveerd. Triatleten met een geldig toegangsbewijs kunnen hiervoor via ons een zwembaan reserveren. Iedere sporter doet de triatlon in zijn eigen tijd en op zijn eigen parcours. Daarbij gelden dus ook de lokale verkeersmaatregelen, de geldende protocollen voor corona en eventuele reserveringen in zwembaden. Indien de corona-regels op 5 september het toelaten kijken we of we deze zondag een extra gezellig triatlon tintje kunnen meegeven.

Wij hopen op ieders begrip en dat iedereen deze zomer meer en meer van de vrijheden kan gaan genieten. In 2022 pakken wij dan graag weer uit voor ons sportieve evenement.

Dank aan iedereen voor de reacties in de laatste tijd en alle steun in eerdere edities!! Wij hopen jullie zondag 4 september 2022 weer ‘live’ terug te zien!

Sportieve groet, organisatie Triatlon Abbekerk

Belangrijk is de gezondheid! Blijf op elkaar letten! Én blijf sporten!