Welkom

In 1984 bestond het dorpshuis in Abbekerk 20 jaar en werden rond ‘De Nieuwe Haven’ veel festiviteiten georganiseerd. Zwemvereniging, IJsclub en gymvereniging kwamen onder aanleiding van Jan Konijn op een sportief idee. De triatlon Hawaii was net op tv geweest en dat moest in Abbekerk ook gebeuren.
 
Op zondag 9 september 1984 regent en waait het echt verschrikkelijk. Onder barre weersomstandigheden doorstaan 67 sportievelingen, waaronder 4 dames, deze sportieve opgave. 40 jaar later is onze triatlon niet meer weg te denken. Met 40 jaar is onze triatlon dan ook een van de langstlopende triatlons in Nederland.

Zondag 3 september gaat de vlag uit. Onze speaker Sjaak Ros praat de sporters over de streep. Inschrijven kan weer vanaf zaterdag 1 april (18.00 uur). Gebruik deze link naar de inschrijfpagina.

Na veertig jaar nog uitdagend voor jong en oud .

Graag tot ziens 3 september 2023.

VOOR EN DOOR HET DORP de triatlon wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkende schare vrijwilligers. 120 paar handen staan voor ons klaar. Daarbij de financiƫle steun door sponsoren maakt het een door het dorp gedragen evenement. Met speciaal het dorpshuis en zwembad De Spetter als centrale locaties voor ons evenement.