Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? En kunt u deze niet terugvinden op onze website of in onderstaande lijst? Stuur dan uw vraag per mail naar de organisatie.

Wanneer kan ik inschrijven?
De inschrijving opent traditioneel op 1 april (dit is geen grap) middernacht.

Mag ik met een wetsuit zwemmen?
U mag nog zwemmen met een wetsuit wanneer de watertemperatuur onder de 21 graden ligt. Wij zorgen ervoor dat de thermostaat voor de verwarming rond de 20 graden staat. Alleen bij extreem warm weer wanneer het zwembadwater niet snel genoeg afkoeld, wordt een wetsuit niet toegestaan.

Wat is de zwembad temperatuur?
De water temperatuur is afhankelijk van de buitentemperatuur. Gemiddeld ligt de water temperatuur rond de 20 graden.

Hoe wordt de startlijst bepaald?
De indeling van de deelnemers vindt plaats op de eerder behaalde resultaten en ingeschatte zwemtijd. Voor een spannend verloop van onze wedstrijd, voor publiek en deelnemers, starten de concurrenten zo veel mogelijk samen. Dit doen wij door de dames, de snelsten, de Abbekerkers etc. gelijk te laten starten. Wensen kun je bij aanmelden opgeven, wij kunnen echter geen garantie geven hoe ‘de puzzel’ wordt gelegd!

Hoe worden gezwommen banen bijgehouden?
Bij de startblokken zit voor iedere deelenemer een teller/telster die de gezwommen banen bijhoudt. Met deze maakt u een afspraak hoe en wanneer u een seintje wilt hebben wanneer u gereed bent.
Twijfel of discussie over het aantal gezwommen banen? Onze tellers/telsters hebben altijd gelijk! Voor discussie komt u na de finish bij de organisatie langs.

Is het parcours verkeersvrij?
Het parcours is niet verkeersvrij. Verkeersregelaars wijzen u de weg en zorgen voor zo min mogelijk hinder door verkeer. Blijf echter opletten, aangezien het parcours een openbare weg is. U moet de verkeersregels naleven! DE VERKEERSVEILIGHEID STAAT ALTIJD VOOROP. NEEM GEEN ONVERANTWOORDE RISICO’S!

Bereikbaarheid, parkeren en omleiding
De triatlon Abbekerk gaat over de openbare weg. Deelnemers en verkeer gaan naast elkaar. Tijdens de triatlon is tussen 8.45 uur en 14.00 uur een aantal wegen afgesloten waarvoor een omleiding is ingesteld. In ons ‘verkeersplan’ lichten wij de wijzigingen voor verkeersdeelnemers en maatregelen die wij hebben ingesteld. Open de aparte pagina of separate flyer voor de toelichting.
Wij hopen op uw begrip voor de overlast en danken u voor uw medewerking.

Worden fietsen en spullen bewaakt in de wisselzone?
De wisselzones (parc fermé) worden bewaakt. Nabij het zwembad wordt de zone na de laatste zwemmers opgebroken. Spullen worden daarna naar de wisselzone nabij de finish vervoert. Deze zone wordt tot circa 14.30 uur bewaakt.

Vanaf welke leeftijd mag ik meedoen aan de triatlon?
Jeugd deelnemers aan de Mini zijn 10 tot en met 14 jaar.
Deelnemers aan de Achtste zijn 14 jaar en ouder.
Deelnemers aan de Kwart zijn 18 jaar en ouder.

Waar kan ik het reglement nalezen?
In het reglement geven wij een toelichting op het verloop van de wedstrijd, het programma en de reglementen. Klik hier...

Wat gebeurt er bij onweer?
Bij onweer wordt de wedstrijd gestaakt. Er mag dan namelijk niet meer worden gezwommen. En ook voor deelnemers en vrijwilligers op en langs het parcours is dit niet veilig.
Gelukkig hebben wij de wedstrijd nog nooit hoeven staken. Wij kennen edities met veel regen en wind… onweer is nog nooit langsgekomen!

Wanneer is de triatlon opgericht?
De eerste triathlon in Abbekerk startte in 1984. De zwemvereniging (‘De Spetter’), ijsclub (ALIJV) en gymvereniging (S.V.W.) organiseerden de wedstrijden gezamenlijk. Na twintig jaar heeft een nieuw bestuur de organisatie opgepakt en in 2008 de stichting Triatlon Abbekerk opgericht.

Zijn de uitslagen van vroeger edities beschikbaar?
Sinds 1984 zijn alle tijden bijgehouden: nu door chipwaarneming, in het begin werd ‘geklokt met de hand. Historische uitslagen kun je nalezen via deze link.

Kan ik de foto's van de organisatie terugkijken?
De organisatie maakt tussen de bedrijven door foto’s voor gebruik op facebook en de website. Via deze link opent u de albums op de website.

Veiligheid staat voorop?
Deelnemers dragen bij het fietsen een helm. Zonder helm wordt niet gestart!
Stayeren, of het in-waaier-rijden, is tijdens het fietsen verboden!
Oordoppen van een telefoon of mp3 speler zijn verboden.
Een deelnemer die de wedstrijd staakt, geeft dit door aan de organisatie.
Triatlon Abbekerk is een recreatieve wedstrijd; de wettelijke verkeersregels alsmede het NTB-reglement worden nageleefd.

Er is in afwijking op de nieuwe regels van de bond GEEN “strafbox” ingesteld. Bij eventuele onregelmatigheden spreekt onze jury u aan, houdt u staande of volgt diskwalificatie. (Denk aan stayeren!)

Deelname is voor eigen risico?
De organisatie is in handen van de Stichting Triatlon Abbekerk. De Stichting, en betrokken instanties, verenigingen en/of personen, aanvaarden geen aansprakelijkheid van beschadiging, verwisseling, verlies of diefstal van eigendommen of ongevallen welke voortvloeien uit deelname aan de triatlon. Deelname is voor eigen risico.